You are currently viewing כיצד שפים יכולים לעזור לאנשים עם הפרעת בליעה

כיצד שפים יכולים לעזור לאנשים עם הפרעת בליעה

הפרעת בליעה, או דיספגיה בשמה הלטיני, היא המונח הרפואי המתאר קושי בבליעה בבטחה וביעילות. זה יכול להשפיע על אנשים בכל הגילאים מלידה ועד זקנה. יש לכך השפעה משמעותית על איכות החיים, לא רק לאדם הסובל מבעיות דיספגיות, אלא גם למשפחה ולמטפלים התומכים בו. 

 

מבחינה תרבותית, אוכל מפגיש אנשים במקום שבו הם חולקים קשר חברתי ורגשי. כאשר יש קושי בבליעה, זה יכול להוביל למבוכה, הימנעות חברתית ובידוד עם השפעה שלילית על בריאות הנפש: דיספגיה יכולה לסלק את כבודו של האדם מן העולם.

 

"אכילה בכבוד" (www.eatingwithdignity.org) הוא מוסד צדקה שנוסד בשנת 2012 על ידי אנשי מקצוע בתחום הבריאות המכירים בחשיבות המזון הבריא והטוב ומבקשים לקדם אותה לרווחת כולם בכל שלבי החיים; במיוחד כאשר מעורבים קשיים בבליעה. המטרה של "אכילה בכבוד" היא להגביר את המודעות ולתת בחירה כלשהי, איכות חושית, ובתקווה, הנאה לאנשים בזמנים בחייהם שבהם יתכן שיש מעט מאוד הנאה.

 

שמחנו לקבל תמיכה מפורום השפים ואירוח בבית הספר לבישול אקסטר בקבוצת מיקוד של מחקרי שוק כדי לדון בדיספגיה, כולל אנשים החיים עם דיספגיה, שפים ומומחים רפואיים. באמצעות המחקר שערכנו עם שף פרטי עד הבית, גילינו פער עצום בידע על המשמעות של דיספגיה, אנשים שאצלם עלולה להופיע דיספגיה ורמות המזון השונות לדיספגיה המכונה יוזמת סטנדרטיזציה דיספגית בינלאומית (IDDSI). השפים הסכימו שעם החינוך אין סיבה שהם לא יכולים לכלול אפשרויות ידידותיות לחולי דיספגיה בתפריטים הקיימים שלהם כדי לכלול את כל הקהילות בחברה שלנו: אחרי הכל, זה 'אוכל אמיתי לאנשים אמיתיים'.

 

שפים, לכם יש את המומחיות, המיומנות והיצירתיות לשיפור הסטנדרטים של האוכל המוצע לסועדים הפגיעים ביותר בחברה שלנו; אלה עם דיספגיה. התקווה הטובה ביותר שלנו לפרויקט זה היא ליצור שיתוף פעולה ולחנך לגבי אנשים מסוימים הזקוקים למזון שמוכן לפי תקני IDDSI www.iddsi.org כדי להקטין את הסיכון לסיבוכים אפשריים לחנק או לקשיים בבליעה. אנו מעודדים את כל השפים להציץ ב-IDDSI ולהיות יצירתיים: להמציא תפריטים בטוחים לבליעה, טעימים, מעוררי תיאבון בכל רמות המזון 3-7. אנו שמחים לקדם מסעדות / שפים ולשתף אוכל נהדר ורעיונות חדשים (שלחו את התמונות או המתכונים שלכם אל [email protected]). עם הזמן, נרצה שכל המסעדות יהפכו את התפריטים שלהן לכאלה הכוללים מנות לחולי דיספגיה. אנשים עם דיספגיה צריכים להרגיש בטוחים כמו אלו הסובלים מאלרגיות למזון ואלה שיש להם דרישות תזונה אחרות, לאכול בחוץ, להתרועע עם חברים ומשפחה, ליהנות מאוכל טוב ובסופו של דבר לאכול בכבוד.