You are currently viewing איך לשפר את הביטחון שלך בכסף

איך לשפר את הביטחון שלך בכסף

אם אתה עובד על שיפור המצב הכלכלי שלך, זה די נפוץ להיאבק בביטחון הכסף שלך. אנשים רבים מרגישים נבוכים לגבי טעויות פיננסיות קודמות ותוהים אם יש להם את מה שנדרש כדי לבנות את העתיד הכלכלי שהם רוצים.

 

אבל חשוב להתחיל לפתח אמון בכסף כבר מההתחלה. ביטחון בכסף יאפשר לך לקבל החלטות טובות יותר וליצור את התוצאות שאתה רוצה בחייך.

 

הבעיה היא שיש מרכיב רגשי עצום ביחסים שלנו עם כסף, ושינוי הדפוסים הללו הוא משימה לא קטנה. אבל עם פעולה עקבית, זה אפשרי. אז אם אתה רוצה לשפר את הביטחון שלך בכסף, הנה שישה שלבים שיעזרו לך להתחיל. המומחים של ג'מיקס ריכזו עבורכם את המידע:

1. קבע את ה"למה" שלך

לפני שתתחיל לנקוט בפעולה, הקדיש זמן כדי להבין מדוע אתה עושה זאת. למה אתה רוצה לשפר את מצבך הכלכלי?

 

האם זה כדי שתוכל לספק חיים טובים יותר לילדים שלך או שתהיה לך אפשרות לעזוב את העבודה במשרה מלאה שלך? אתה צריך סיבה שתחזק אותך ותדלק אותך אחרי שההתרגשות הראשונית תיגמר, ותאמין לי שהיא תצליח.

 

כשיש לך מטרה וחיבור רגשי למה שלך, אתה מבין שלוותר זו לא אופציה. וכל החלטות הכסף הקשות האלה שהיו מכשילות אותך בעבר הופכות להיות ממש קלות.

 

בנוסף, חזון ברור של מה אתה רוצה ולמה אתה רוצה את זה ייתן לך את הביטחון לקבל את ההחלטות הקשות אך הכרחיות.

2. עזוב את טעויות העבר

אתה לא יכול לפתח אמון בכסף עד שאתה מוכן לוותר על הטעויות הפיננסיות הקודמות שלך. אני רואה כל כך הרבה אנשים מכים את עצמם בגלל דברים שהם עשו בעבר, וזה מעכב אותם.

 

זה נכון במיוחד עבור אנשים שנתקעו במעגל של חובות כרטיסי אשראי. הם מרגישים נורא לגבי החוב שלהם והכסף שהם מוציאים על תשלומי ריבית.

 

אני רוצה שתבין שלהרגיש רע בגלל טעויות העבר לא עוזר לך. החליטו שאתם הולכים לוותר עליהם, והתמקדו בצעדים יומיומיים כדי לשפר את המקום שבו אתם נמצאים היום. אתה לא מוגדר על ידי חוב כרטיס אשראי, ויש לך את הכוח לשנות.

3. הגדר יעדים פיננסיים

אנשים רבים נאבקים עם הביטחון העצמי שלהם סביב כסף כי אין להם יעדים מוגדרים בבירור. "לצאת מהחובות" או "להתחיל לחסוך" הן יעדים מאוד מעורפלים, ויהיה לך קשה להתקדם.

 

אז קח קצת זמן להגדיר כמה יעדים פיננסיים ספציפיים באמת. לדוגמה, אם אתה רוצה לצאת מהחובות, שבי ותבין בדיוק כמה אתה חייב.

 

אנשים רבים נמנעים מלהסתכל על היתרה הכוללת של החוב הקיים שלהם, אך זה גורם להם להרגיש יותר חוסר ביטחון וחוסר ביטחון בעצמם. כאשר אתה יודע עם מה אתה מתמודד, אתה יכול לטפל במצב חזיתית ולפתח ציר זמן ולוח תשלומים מציאותיים.