You are currently viewing ההבדל בין פדיקור רפואי ואסתטי

ההבדל בין פדיקור רפואי ואסתטי

במכללה שלנו אנחנו מקיימים לעיתים קרובות קורסים במניקור ופדיקור. האם את יודעת איזה מומחה שולט בכל השיטות של ביצוע פדיקור? יכול לעזור לפתור בעיות עם ציפורניים? המומחה הזה נקרא פודולוג. 

הפודולוג הוא קוסם של ממש, שמציל מיליוני אנשים ממצבי חולי שונים. זה אפילו לא רופא בתחום אחד, אלא מספר תחומים: רפואת העור (דרמטולוגיה), ניתוח (כירורגיה) ואורטופדיה. אבל הפודולוג הוא יותר מומחה מאשר רופא. הוא זה שיש לו את הידע על מחלות ציפורניים, כפות רגליים, וגם מיומנויות מעשיות. 

ידוע שמניקור ופדיקור  הפכו לחלק בלתי נפרד מחברתנו. קיים ביקוש מיוחד לשירותי מומחים אלו בקרב נשים בכל הגילאים. מי לא רוצה להיראות טוב? הפדיקור הפודולוגי מיוחד בכך, שהוא כולל בתוכו מגוון רחב של פתרונות לבעיות, הקשורות לכפות רגליים וציפורניים. הפודולוג עושה אבחון, יוצר תוכנית טיפול או מפנה למומחים אחרים- אורטופד, כירורג או פלבולוג. 

לאחר ביצוע של שורת בדיקות, המומחה מזהה את סיבת ההופעה של אותה הפטרת. כי הטיפול מתחיל משלילת מקור המחלה. אז יש היגיון שסדר העדיפויות שלו מתבסס על טיפול בכף הרגל ולא על קישוט שלה. זהו ההבדל העיקרי בין פדיקור רפואי לאסתטי. הודות לפדיקור הרפואי הבעיה לא מוסתרת, אלא מקבלת טיפול. הפודולוג מזהה את סיבות המחלה ועוסק בטיפול בה. הוא עובד, מפעיל טיפולים עמוקים כנגד מצב החולי. 

בפדיקור אסתטי הכל אחרת. כאן המטרה העיקרית- לקשט את מה שהטבע כבר נתן. בנוסף, באסתטיקה המאסטריות עושות לעיתים קרובות טעויות גסות, כמו למשל לעשות בניית ציפורן על פטרת. 

הפדיקור והמניקור האסתטיים והרפואיים יכולים להיראות כמו פירות מאותו העץ, אבל מומחי האסתטיקה עושים מהפך בציפורניים, עוסקים בקישוט; לעומת זאת, הפודולוגים מחפשים לרפא את הבעיה. הנושא הזה נלמד יותר לעומק אצלינו בקורס "פדיקור רפואי למתקדמים". עבור הפודולוג הקישוט החיצוני לא כל-כך חשוב, ואפילו נגיד שאינו חשוב כלל. העיקר לטפל בבעיה. אבל אין לחשוב שהפודולוג עושה עבודה לא יפה. למראה החיצוני ישנה חשיבות רבה, פשוט שמים את הדגש על בריאות. כולם אוהבים מראה של ציפורניים יפות, אבל מומחה לאסתטיקה לא יכול להציל ציפורניים חולות. 

מעניין לדעת שגם בחדרי הטיפולים של שני המקצועות האלו קיימים הבדלים מהותיים. כשמגיעים לפודולוג, לא רואים שום דבר שמסיח את הדעת. אצל מאסטרית לפדיקור אסתטי להיפך- רואים כמות אדירה של שלטים, תמונות, וכל דבר אחר שמושך את העין. 

יש הבדל גם במראה החיצוני בין הפודולוג למומחה האסתטיקה. ממחית האסתטיקה מגיעה בכל הצורות: הכל ממכנסי שורט ועד לשמלה. ציפורניים ארוכות וצבעוניות גם הן חלק מהמראה הכולל. לעומת זאת, הפודולוג, כמו רופא, לובש חלוק רפואי מיוחד. חדר הטיפולים של הפודולוג יקבל אותנו בתור מטופלים, ואילו זה האסתטי- בתור לקוחות. הפודולוג הוא מטפל, לכן אין לו כזה דבר, "לקוחות". 

קיימים גם סוגי פדיקור שונים, ולכל לקוח מתאים סוג אחר. בואו נעשה סדר- מה דרוש לכף הרגל ואיך להתאים אותו. למשל, קיים פדיקור קלאסי, עם שימוש בצבתיות ומספריים. אבל לטיפול הזה התוויות נגד מוחלטות בילדים וחולי סוכרת. אנשים עם פטרת לא יכולים לקבל טיפול מכשירי- זה כולל שימוש בראשים שיכולים להגדיל את אזור הזיהום ולפגוע בשכבות אפידרמיס אחרות.בנוסף, "הרשימה השחורה" של טיפול זה כוללת כף רגל של ילדים והיפרהידרוזיס. בפדיקור 

בפדיקור פרמנטים או חומצי משתמשים בפרמנטים. הם מקלפים בעדינות את התאים שהגיעו לסוף חייהם. 

ובכל זאת יש משהו משותף לפודולוג ולפדיקוריסטית האסתטית. אחת מנקודות הדמיון היא הרצון לעזור. בפדיקור אסתטי המאסטרית נותנת שירות שלא כל לקוח יכול לעשות בכוחות עצמו. הפודולוג מטפל ומייעץ, מזהה מצבי חולי קשים שמפריעים לחיות. אבל ללא ספק שני סוגי המאסטרים האלו עושים את החיים הרבה יותר נעימים. כל עוד קיים האדם, קיימות גם בעיות של ציפורניים וכפות רגליים. חייבים להתייחס בזהירות רבה לאיברים רגישים אלו ולפנות איתם רק לגורמים מוסמכים.