You are currently viewing צריכת ויטמין B בהריון מונעת התפתחות של מחלות מוח אצל תינוקות

צריכת ויטמין B בהריון מונעת התפתחות של מחלות מוח אצל תינוקות

התפתחות המוח לפני הלידה הוערכה על ידי מדידת גלי המוח של התינוק זמן קצר לאחר הלידה.

 

מלבד חיסוני שפעת, צריכה של ויטמין B יכולה למנוע התפתחות של מחלות או הפרעות במוח אצל תינוקות שנגרמו על ידי הצטננות או שפעת בהריון, אומרים החוקרים.

 

המחקר הראה כי רמות גבוהות יותר של כולין מנעו בעיות במוח ומחלות נפש, כמו הפרעות קשב וריכוז וסכיזופרניה, אצל תינוקות גם כאשר האם הייתה מקוררת או חלתה בשפעת במהלך ההריון.

 

"התקררות ושפעת הן לעתים קרובות בלתי נמנעות, גם אם האם התחסנה נגד שפעת, אבל אם מתרחשות במהלך ההריון, הדבר עלול להכפיל את הסיכון למחלות נפש בעתיד. יותר ויותר מידע מראה שכולין מסייע למוח של התינוק להתפתח כראוי", אמר רוברט פרידמן, פרופסור באוניברסיטת קולורדו, ארה"ב.

החוקרים מצאו כי רמות גבוהות יותר של כולין מונעות התפתחות של בעיות בעובר, גם כאשר האם חולה בשפעת. לצריכה של כולין בהריון יכולה להיות תועלת לכל החיים.

 

במחקר, שפורסם בכתב העת Journal of Paediatrics, החוקרים בדקו זיהום אצל האם טרם הלידה, CRP (סמן של דלקת אצל האם) ורמות של כולין. התפתחות המוח לפני הלידה הוערכה על ידי מדידת גלי המוח של התינוק זמן קצר לאחר הלידה.

 

כאשר אמהות סובלות מהצטננות או שפעת במהלך 16 השבועות הראשונים להריון, היכולת של הולד להפסיק או לעכב את ההשפעה על המוח יורדת ב-27 אחוזים. שפעת אצל האם גם הורידה את יכולתם של הילדים להתרכז ולשחק. עם זאת, ההשפעות הללו היו יכולות להימנע אם היו רמות גבוהות יותר של כולין, כך עולה מהממצאים.

 

בעוד שהגוף מייצר כולין בעצמו, והוא גם נוכח באופן טבעי במזונות מסוימים, כולל כבד, בשר אדום וביצים, לנשים בהריון מומלץ 450 מ"ג של כולין ביום כדי לשפר את התפתחות המוח של העובר.